A former night club has been converted into residential use in the heart of Southport. Situated in the Southport Conservation area the apartments have been fitted out to a high standard and furnished to form serviced accommodation.

This development will provide a great environment and base from which to enjoy the attractions available in Southport.

We took care in considering the alterations whilst addressing the acoustic and fire performance measures in the building with its new uses, including bespoke timber framed windows facing Coronation Walk.

Services provided:

  • Production of technical drawings and specifications
  • Resolution of planning conditions
  • Site visits and inspections resolution of technical problems

The challenges:

The need to resolve the acoustic performance between floors as the construction varied and included a novel beam and block floor system utilising hollow clay blocks.