This project was to create a side extension to the top floor. The existing house is in a Conservation Area and so great care has been taken to not just match the materials but also ensure materials are identical. This ensures that the quality of the work is of a high standard. This timber windows and special bricks were used. The proportions of the existing house have been continued into the extension so that it is difficult to see what was original and what is new.

Services provided:

  • Design
  • Planning Application
  • Production of technical drawings and specifications
  • Resolution of planning conditions

The challenges:  optimising the design to achieve the quality needed for the property without exceeding the budget

Outcomes:  the back of the this house is well composed and in proportion to the original house.